Ma Bakers Roadrunner             “Mimmi”

s. 10.6.2000

k. 27.11.2004

 

Historia:

Kun olimme päättäneet koiran hankinnasta, etsimme bokserikasvattajaa, jolla olisi luovutusikäisiä pentuja. Ainoa löytämämme, sopivalla etäisyydellä Espoosta, oli Pirkko Dima ja kennel Ma Baker’s. Lähdimme heti seuraavana päivänä katsomaan pentuja. Vapaana oli kaksi narttupentua. Minna oli ilmoittanut etukäteen, että hyväksyy vain keltaisen nartun mustalla maskilla. Tällainen sitten oli toinen vapaista nartuista ja koska pentu oli luovutusikäinen, se lähti heti mukaan – Tapiolan Stockmannin kautta kuitenkin. Myös koiran nimi oli päätetty etukäteen, Minna oli ehdottanut Mimmi-nimeä ja Joel hyväksyi nimen.

Mimmi eli terveenä, kunnes muutimme Mimmin ollessa 2,5-vuotias. Muuton jälkeen Mimmi muuttui tosi apaattiseksi ja jotenkin tuntui, että se lihoi silmänräpäyksessä. Käytimme Mimmin Espoon eläinsairaalassa päivystyksessä, missä saimme murskatuomin. Mimmillä oli vaikea sydänvika ja sydänspesialisti Anders Eriksson ei luvannut Mimmille pitkää elinaikaa.

Anders määräsi Mimmille sydänlääkityksen ja kontrollikäyntejä vastaanotolle. Näitä ohjeita noudattamalla Mimmi eli täyttä koiranelämää lähes kaksi vuotta murskadiagnoosin jälkeen. Lopulta Mimmi kuoli perjantain ja lauantain välisenä yönä omalle takapihalle käytyään pissalla. Kuolema tuli, kuten Anders oli sanonut, kuin veitsellä leikaten. Kävimme hautaamassa Mimmin Sirlaxin ”Pet Cemeteryyn”.

 

Terveys:

Mimmille ei tehty virallisia lonkkakuvauksia. Mimmin ongelma oli sydän. Mimmillä oli synnynnäinen sydänvika, ASD eli sydämen eteisyhteys; Atrialseptum defect = harvinainen iso aukko vasemman ja oikean eteisen välillä (ASD), jonka takia osa verestä, joka kerran on kiertänyt keuhkot, työntyy vasemmasta eteisestä takaisin oikeaan eteiseen. Tämän takia sekä kammio, että eteinen olivat valtavan kokoisia. Tämä aiheutti sydämen vajaatoimintaa sekä sydämen seinämän ohenemista. Vajaatoiminta aiheutti nesteen kertymistä vatsaan. Nesteenpoistolääkityksen johdosta Mimmin oli vaikea pidättää pissaa normaaliaikoja.

 

Luonne:

Mimmillä oli aivan ihana luonne. Pikkupentuna se söi välillä kenkiä ja tietenkin teki hätiä sisälle, kuten kaikki pennut. Kerran Mimmi pudotti kukkaruukun, mutta pelästyi siitä niin paljon, että kukkien syönti jäi siihen. Mimmi rakasti yli kaiken tennispalloja. Mimmi keksi varsinkin ulkona itsekseen vaikka mitä palloleikkejä. Mimmi oli todella viisas ja se ymmärsi todella monia sanoja. Mimmin sai haukkumaan sanomalla ”Kotijäätelö”, sillä se oli ehdollistettu Kotijäätelöautojen-melodialle. Mimmi kävi tottiskoulutuksessa. Mimmi suoritti tottiksen peruskurssin ja jatkokurssin. Vaikeimpia asioita Mimmille olivat maahanmeno sekä A-este. Mimmi ei käynyt näyttelyissä, sillä Mimmillä oli jonkinasteinen huulihalkio, jonka vuoksi emme vieneet Mimmiä näyttelyihin. Meidän omasta mielestämme Mimmi oli maailman kaunein koira!